06 oktober 2023

Werksaam renoveert in De Pijp: duurzaam én efficiënt

Afgelopen week zijn Werksaam en Plat & Plat in opdracht van AHAM Vastgoed gestart met een mooi renovatieproject in Amsterdam. In de levendige buurt De Pijp renoveren wij de achtergevel van een wooncomplex op de hoek van de Amsteldijk en Van Ostadestraat.

Eén van de belangrijkste aspecten van deze renovatie is de verbetering van de isolatiewaarde van het wooncomplex. Hierdoor worden zowel energiebesparingen voor bewoners, als een upgrade van het energielabel bereikt. Bovendien verlaagt Werksaam de kosten voor toekomstig planmatig onderhoud aanzienlijk. Voorheen resulteerde de moeilijke bereikbaarheid van de achterzijde van het complex namelijk in hoge kosten voor toegankelijkheidsvoorzieningen zoals steigers en andere benodigdheden. Na afronding van het huidige renovatiepakket zal de achtergevel echter onderhoudsarm zijn, waardoor deze kosten grotendeels komen te vervallen. 

De renovatie bestaat uit de volgende werkzaamheden:
•    Huidige kozijnen vervangen door nieuwe aluminium kozijnen met HR++ ramen;
•    Plaatsen van een nieuwe, isolerende en onderhoudsarme achtergevel, afgewerkt met Keralit gevelbekleding;
•    Herstellen van stucwerk en het uitvoeren van schilderwerk.

De uitdaging van dit project schuilt in het verplaatsen van de nieuwe, aluminium kozijnen en de Keralit gevelbekleding. In een drukke wijk als De Pijp kan het transport van dergelijke objecten overlast veroorzaken. Gemeente Amsterdam heeft ons echter uitstekend ondersteund door het invoeren van een tijdelijke verkeersmaatregel. Met onze kraan kunnen de materialen snel verplaatst worden, waardoor het transport minimale hinder oplevert voor verkeer en omgeving.

Communicatie met bewoners is voor Werksaam van essentieel belang. Via onze bewonersbrochure De Samenspraak informeren wij bewoners dan ook ruimschoots van tevoren over de geplande werkzaamheden en wat men gedurende de uitvoering kan verwachten. Vervolgens neemt onze bewonersconsulent contact met hen op om eventuele vragen te beantwoorden. En na afronding loopt onze uitvoerder met de bewoners de uitgevoerde werkzaamheden na. 

Oplevering van de werkzaamheden aan de opdrachtgever is gepland voor maandag 6 november. De volledige opdracht zal dan binnen vijf weken afgerond zijn. Effectiviteit dankzij doordachte voorbereiding, zorgvuldige planning en heldere communicatie.

#DuurzaamRenoveren #Werksaam #Amsterdam #Woningverduurzaming #DePijp #EnergieEfficiëntWonen